elämän tarkoitus erityisherkkyys henkinen kasvu

Erityisherkkyyden ymmärtäminen muutti elämäni

Onko sinulla jokin tarina, jokin asia elämässä, jonka tiedostaminen on muuttanut kaiken? Oletko kulkenut läpi haasteista vain huomataksesi, että ne opettivat sinulle jotain oleellista? Ja oletko peräti alkanut ajattelemaan, että se sinun tarinasi sisältää suuren merkityksen, josta voisi olla apua myös muille?

Minulla on tällainen tarina. Ja nyt haluan jakaa sen sinulle.

Erityisherkkyyden ymmärtäminen auttoi muuttamaan elämäni

Olen eroperheen esikoinen, minulla on kolme pikkusiskoa. Luonnollisesti isomman rooli on huolehtia pienemmistä, mutta kohdallani tämä meni vähän överiksi, kun vanhempani erosivat. Otin aivan valtavasti sellaista vastuuta harteilleni, joka ei olisi sinne kuulunut, ja opin piilottamaan omat tunteeni. Ajattelin, että en voi kuormittaa ketään yhtään enempää jo muutenkin kamalassa tilanteessa. Omaksuin uskomuksia kuten ”minä pärjään yksin”, en tarvitse mitään keneltäkään”. Samalla yritin huolehtia kaikista muista.

Tämä johti siihen, että olin jo yläasteen jälkeen, 15-vuotiaana, niin stressaantunut, että suurin kriteeri opiskelupaikkakunnan valinnalle oli: tarpeeksi kaukana, että on pakko muuttaa pois kotoa. Minulla oli kauhea tarve tehdä kaikki aikaisin, elin sellaista pikkuaikuisen elämää. Esikoiseni sain 17-vuotiaana, vuotta myöhemmin olin naimisissa, ja viisi vuotta sen jälkeen eronnut. Todistelin yksin pärjäämistäni ja muka-vahvuuttani joka tilanteessa.

Tähän tuli vihdoin loppu, kun parikymppisenä perustamani kampaamo-yritys ajautui taloudellisiin vaikeuksiin. Olin eron jälkeen tehnyt hullunrohkean päätöksen ostaa lapsuudenkotini, vanhan omakotitalon, ja olin muuttanut takaisin kotipaikkakunnalleni. Jätin vakiintuneen asiakaskunnan yli 100km:n päähän, ja laitoin itseni tilanteeseen, jossa olin yksinyrittäjä, yksinhuoltaja ja huolehdin talosta yksin- lainoineen ja kuluineen.

Muutaman vuoden poltin itseäni loppuun kaiken keskellä, ja samaan aikaan esitin, että kaikki on hyvin. Kyllä mä jaksan. Kyllä mä pärjään. Kunnes tuli se kuuluisa pohjakosketus vastaan ja tajusin, että jos jatkan näin, olen sekä burn outissa että konkurssissa.
Aloin tehdä muutoksia. Ensin opiskelin lisää, mutta se repi minua vain entistä useampaan rooliin. Kunnes aloitin life coach-opinnot. Silloin pääsin tutustumaan todelliseen itseeni, kaikkien opittujen mallien ja uskomusten takana. Ja kun tutustuin erityisherkkyyteen, oli kuin verho olisi vedetty syrjään. Ymmärsin, että mun herkkyys oli haudattu syvälle valheellisen vahvuuden taakse.

Tästä alkanut sisäinen muutos oli se voima, joka mahdollisti muutoksen myös ulkoisesti. Opin kunnioittamaan omia rajojani, ja pitämään niitä myös muille. Aloin huolehtia itsestäni ja tekemään valintoja hyvinvointiani edistäen, eikä rikkoen sitä vastaan.

Nyt elän hyvin erilaista elämää kuin vielä viisi vuotta sitten. Valmennusyritykseni mahdollistaa osa-aikaisesti työskentelyn kotoa käsin, kun samalla hoidan vajaa 2-vuotiasta ja valmistaudun vielä kerran äitiyslomaan ja vauva-arkeen ensi kesänä. Kaukana ovat ne päivät, kun olin sidottu kelloon ja kalenteriin ja juoksemaan kampaamo/hierontatarvikkeiden kanssa paikasta toiseen 24/7.
Saan auttaa unelma-asiakkaitani, muita erityisherkkiä, joilla on suuria unelmia ja valtava merkitys tälle maailmalle, mutta joilla on omat esteensä ja uskomuksensa rajoittamassa tätä matkaa. On suuri kunnia olla apuna niiden purkamisessa.

Mikä on sinun tarinasi?

Sinulla on tarina. Sinulla on merkitystä tälle maailmalle. Sinun on vain uskallettava tarttua härkää sarvista, ja alettava jakaa tätä tarinaa, jotta oikeat ihmiset löytävät sinut. Ne, joita sinä voit auttaa. Kannustan aloittamaan nyt, koska nykyhetki on paras hetki toteuttaa unelmansa. Huomisesta kukaan ei tiedä, eilinen on mennyttä.

Tiia Ojala, valmentaja, kirjoittaja ja erityisherkkyyden kokemusasiantuntija

Sinua voisi kiinnostaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[instagram-feed]