yrittäjyys

Kuinka käy joukkorahoituskampanjan

Onko sinulla ollut joskus tarve rahalle?

Veikkaan, että aika moni meistä yrittäjistä on ollut siinä tilanteessa, jossa joutuu kauhulla miettimään, riittääkö myynti kattamaan laskut, saatikka että saisi jotain palkkaa itselleen. Ja kun ajat on mitä ovat, on saanut lukea enenevissä määrin some-postauksia siitä, kun on paniikki ja viimeinen hätä rahan kanssa.

Noita hetkiä on ollut minullakin. Olenpa ollut myös siinä tilanteessa, että avunpyyntö on ollut se viimeinen oljenkorsi. Ja olen suunnattoman kiitollinen verkostoista, jotka ovat valmiita auttamaan hädässä olevaa.

Yrittäjänä 14 vuotta- silkkaa hulluuttako?

Olen kuitenkin tyyppi, joka on päättänyt oppia virheistään, ja sinnikäs kuin mikä. Siitä kertoo jo se, että 14 vuotta yrittäjyyttä tuli juuri täyteen, ja tässä sitä vaan kehitetään uutta, vaikka moni on varmaan pitänyt silkkana hulluutena aina vaan jatkaa tällä tiellä, missä mikään ei ole itsestäänselvää. Mutta minä nautin siitä, että saan olla oman itseni pomo. Ja kaikki päätökset, valinnat ja suunnanmuutokset, ne ovat omiani. Samoin se henkinen kasvu, joka on suoraa seurausta yrittäjän polusta. Mikä muu työ voisi suoda niin paljon mahdollisuuksia kehittymiseen kuin tämä? Kaikki pelot, epävarmuudet ja heikkoudet heitetään eteesi armotta, jotta et pysty sivuuttamaan niitä, vaan ne on pakko käsitellä. Niistä on pakko kasvaa yli, jotta voi jatkaa seuraavalle tasolle. Yrittäjyys on itsessään yksi iso henkisen kasvun oppikoulu.

Ja minun polkuni on nyt johtanut siihen pisteeseen, että tajuan vihdoin, vuosien ja vuosien sinnittelyn, pelkäämisen ja itseni pienentämisen jälkeen, että minä olen hyvä työssäni. Olen osannut, tietämättäni, kerätä itselleni valtavasti osaamista, kokemuksia ja oppiläksyjä. Ja kun muu elämäni vihdoin, hurjien mullistusten jälkeen, asettuu uomiinsa uudella kotiseudulla, samalla tuli eteeni tilaisuus sitoa yhteen kaikki, mitä olen tehnyt, toimivaksi ja kauniiksi kokonaisuudeksi. Tältä pohjalta saa alkunsa Kukkian Juuret, uusi toimipaikkani Luopioisten keskustassa, jossa tulen tarjoamaan kaikkea sitä, mitä osaan: kampaamo-, hieronta- ja hyvinvointipalvelut, suurella sydämellä ja lämmöllä, ihmiseltä ihmiselle.

Mesenaatti-joukkorahoituskampanja: tavoitteena lisätä hyvinvointia Luopioisiin

Jotta tämä kaikki kasvu ei jäisi vain puheen tasolle, aion laittaa itseni likoon aivan käytännössä. Ja tällä kertaa teen sen siksi, että olen innoissani, en malta odottaa, että pääsen töihin, en meinaa uskoa, miten hienosti kaikki järjestyy. Toimin siksi, että luon hyvää, enkä siksi, että on k*si sukassa ja on pakko. Tekemisen sävy on hyvin erilainen riippuen siitä, kumpuaako se pelosta vai rakkaudesta. Olen itsekin aivan liian kauan antanut asioiden ajautua sinne pelon puolelle ennen kuin olen tehnyt niille jotain. Ihmismieli kun on sellainen, että varmaan suurin voimamme (jos sille ei tietoisesti ja päättäväisesti tee jotakin) on epämukavuusalueen välttely.

Minun epämukavuusalueeni on seuraavat 14 päivää seuraavanlainen: Käynnistin Mesenaatti-kampanjan uuden liiketilan perustamiskuluja varten. Koska palaan äitiyslomalta täysipainoisesti töihin ja perustan uuden liikkeen ilman, että tiesin tästä mitään vielä 1,5kk sitten, en ole osannut kerätä säästöjä tätä varten, ja edellä mainituista haasteista johtuen mikään laina ei tule tässä kohtaa kysymykseen. Entinen minäni olisi istunut ihmettelemässä ja murehtimassa tilannetta, ja todennut (aivan liian myöhään, jotta tilanteelle olisi voinut jotain tehdä), että mahdotonta, ei onnistu. Ja näkökulmat siihen, mistä rahaa on mahdollista saada, olisivat olleet hyvin rajalliset.

Uskallanko tehdä tämän nyt kunnolla…


Mutta nyt, aion uskaltaa laittaa itseni näkyvämmäksi kuin koskaan. Kertoa tästä taas uudesta kokemuksesta avoimesti, koska se voi auttaa jotakuta toistakin. Aion ensinnäkin onnistua keräämään joukkorahoituksella tavoittelemani potin, mutta myös samalla jakaa kaiken, mitä tästä opin. Koska kun kysyin muutama viikko sitten monessakin eri yrittäjä-foorumissa kokemuksia, miten muut ovat onnistuneet tämäntyyppisissä kampanjoissa, vastauksia tuli pyöreä nolla. Sen sijaan tuli monta kommenttia, joissa olisi haluttu tietää samasta asiasta. Eli minä aion nyt testata tätä itselläni, jotta ensinnäkin saan liiketilan pystyyn ja ovet auki tavoittelemassani aikataulussa, mutta myös jotta voin kertoa, mitä tein, mikä toimi ja mikä ei toiminut kerätessäni rahaa tällä työkalulla. Siksi, että se mahdollistaa uuden tavan lisätä hyvinvointia sekä työni kautta että myös kokemuksieni kautta. Eikä siksi, että se pelastaisi minut jostain pulasta, johon olen ajautunut vältellesäni toimimista liian pitkään.

Onko sinulla projekti, joka kaipaa rahoitusta

Jos haluat tulla mukaan seuraamaan tätä kokeilua, jos vaikka sinulla on joku projekti, joka avaisi ovet uuteen ja lisäisi sinun elämään ja yritykseen uutta virtaa ja runsautta, kerro se kommenteissa, tai liity suoraan sähköpostilistalleni, niin kirjoitan sinulle tästä. Tervetuloa seuraamaan, kuinka käy joukkorahoituskampanjan!

Ps. Käy myös katsomassa kampanjasivuni, ja jos vaan suinkin siltä tuntuu, tue kampanjaa vastikkeen oston muodossa (ne ovat alkaen 15€, ja myös sellaisia, jotka voi lunastaa, vaikkei asuisikaan lähelläkään meitä) <3 Olisi tosi paljon vähemmän epämukavaa raportoida tästä, jos saa raportoida hyviä uutisia!

Sinua voisi kiinnostaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[instagram-feed]