henkinen kasvu

Kuuntelun taitoa ja oivalluksia

kuuntelun taitoa ja oivalluksia

Olen ollut suurten oivallusten ja perustavaa laatua olevien mullistusten äärellä viime aikoina. Joskus sitä tapahtuu asiat niin vauhdilla, mutta silti niin oikein, että itsekin vaan ihmettelee, miten tämä voikin mennä näin. Ihan kuin tämä olisi jossain ennalta määrätty… Sain muutama viikko sitten energiahoitoa, jonka aikana hoitaja sanoi, että minulle on kirkastumassa se tekemiseni kaikista kirkkain ydin. Joku asia, joka on mulle niin itsestäänselvyys, että näkökykyni sen suhteen on vähän hämärtynyt. Asia, jota multa eniten tullaan hakemaan. Ja että kun se aukeaa, se avaa mukanaan monta muutakin asiaa. No, näin kävi.

Kuuntelun taitoa ja oivalluksia

Yhtäkkiä minulle alkoi tulla viestejä ja merkkejä, kuinka osaamiseni on kuuntelussa. Useampi eri ihminen sanoi melkein samoilla sanoilla kuuntelun lahjasta. Ja todella, tämä on itselleni niin itsestäänselvää, etten aina tajuakaan, kuinka harvinaista on kyky kuunnella toista ihmistä. Olen aina ollut kuuntelija. Asiakkaani, olivat he sitten kampaamo- tai hieronta-asiakkaita tai nykyään valmennuksessa, aina he ovat puhuneet minulle todella syvällisesti omista asioistaan. Koin jo silloin parikymppisenä kampaajana, että suurin antini ei ollut se, että asiakas sai hiukset kuntoon, vaan se, että hän pääsi puhumaan jollekin, joka kuunteli.

Minulla on kyky nähdä toinen ihminen sen kautta, mitä hän voi parhaimmillaan olla, ja auttaa tätä näkemään itse itsensä tässä valossa. Ja sillä ei ole mitään väliä, onko kyseessä mies vai nainen, nuori vai vanha, ajatuksiltaan ja tarinaltaan millainen tahansa: kun päästään yksilötasolle ja keskusteluyhteyteen, kaikki ulkoinen jää syrjään ja sivuseikaksi. Tiedän mukauttavani omaa käytöstäni sen mukaan, kenen kanssa keskustelen. Ennen ajattelin, että onko se epäaitoa, ja että pitäisikö minun olla jotenkin vahvempi persoona, etten ”hukkaisi” itseäni muiden takia. Mutta nyt, kun oikeasti vähäksi aikaa eristin itseni muista hakeakseni sitä omaa todellista itseäni, olen tajunnut, että se ei ollutkaan roolia tai itseni hukkaamista, vaan sitä, että kohtasin toisen ihmisen sellaisella tasolla, jolla hän voi puhua. Ja koska tämä on ollut itselleni niin luontevaa, että annan muille tilaa tulla nähdyksi, olen pitänyt sitä itsestäänselvyytenä, jopa kyseenalaistanut koko asian. Juuri niin kuin mulle energiahoidossa kerrottiin!

Isoja muutoksia ja uuden alku

Näin kauan piti aktiivisesti työtä tehdä itseni kanssa, että tämä aukeni. Opittavaa on varmasti edessäpäinkin, mutta tämä oli niin arvokas oivallus, että se laittoi kyllä ison pyörän pyörimään ja uudistaa toimintaani jatkossa. Sen kunniaksi pidän ensi viikonloppuna, 10.-12.9.2021 avajaiset, täällä nettisivuilla ja somessa. Esittelen uudet palvelut, avaan ajanvarauksen ja verkkokaupan, HerkkyysAkatemia aukeaa ym. Luvassa arvontaa ja avajaistarjouksia. Kannattaa seurata, jotta pääset perille kaikesta.

Onko sinulla joku ominaisuus, jota olet pitänyt itsestäänselvyytenä? Mitä ihmiset aina kysyvät sinulta, mikä on se anti, jota säteilet ympärillesi? Kannattaa katsoa asioita välillä eri näkökulmasta, niin saatat löytää aarteita paikoista, joita et ole ennen edes huomannut.

Sinua voisi kiinnostaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[instagram-feed]